Výroba
VÝROBNÍ POSTUP
Pivo se vaří 2rmutovým způsobem klasickou technologií, takzvanou dekokcí (povařováním rmutů), kdy jedna várka trvá 12 hodin.
Hlavní kvašení piva pak probíhá v pivovarském sklepě ve dvou uzavřených kvasných tancích po dobu 6 – 9 dní. Při hlavním kvašení vzniká v pivě alkohol a uvolňuje se oxid uhličitý. Po hlavním kvašení klesají kvasnice na dno a pivo se přečerpává do 6 ležáckých tanků, kde zraje 1 měsíc (některé speciály a silnější piva i déle). Poté je převáděno do přetlačných tanků, ze kterých je podáváno přímo ke konzumaci.
CHMEL
K vaření používáme dva až tři druhy českého žateckého a úštěckého chmele, z nichž nejvýznamnější je exportní "žatecký poloranný červeňák", odrůda stará více než 500 let.
SLAD
Slad přidáváme a pečlivě mícháme ve specificky vyvážených poměrech tak, abychom vždy dosáhli optimální barvy a vyvážené chuti jednotlivých druhů piv.
VODA
Vodu používáme ústeckou středně-tvrdou, která je bez jakýchkoliv nežádoucích příměsí, a jež přes dvacet let slouží také k vaření piva Zlatopramen nebo Březňák.
Aktuálně:
V současné době vaříme 3 stálá piva a k nim nabízíme několik speciálů dle sezónnosti a příležitosti.
Více se o nich dozvíte v sekci Naše piva.