PivovarNaRychte
Pivovar na RychtÄ›

Restaurace: 475 205 018 Hotel: 475 213 138


Pivovar > Výroba

Výroba

Výrobní postup

Pivo se vaří 2-rmutovým způsobem klasickou technologií, tak zvanou dekokcí (povařováním rmutů), kdy jedna várka trvá 12 hodin.

Hlavní kvašení piva pak probíhá v pivovarském sklepě ve dvou uzavřených kvasných tancích po dobu 6-9 dní. Při hlavním kvašení vzniká v pivě alkohol a uvolňuje se oxid uhličitý. Po hlavním kvašení klesají kvasnice na dno a pivo se přečerpává do 6 ležáckých tanků, kde zraje 1 měsíc (některé speciály a silnější piva i déle). Poté je převáděno do přetlačných tanků, ze kterých je podáváno přímo ke konzumaci.

Pivní Suroviny

Chmel

K vaření používáme dva až tři druhy českého žateckého a úšteckého chmele, z nichž nejvýznamnější je exportní "žatecký poloranný červeňák", odrůda stará více než 500 let.

Slad

Přidává se a míchá ve specificky vyvážených poměrech tak, aby bylo dosaženo optimální barvy a vyvážené chuti jednotlivých druhů piv.

Voda

Vodu používáme ústeckou středně-tvrdou, která je bez jakýchkoliv nežádoucích příměsí, a která více jak dvacet let také slouží k vaření piva Zlatopramen nebo Březňák.

V současné době vaříme 3 stálá piva a k nim nabízíme několik speciálů dle sezónnosti a příležitosti.
Více o nich naleznete v sekci NAŠE PIVA.